Yabadabado!/Hoeveel/Dagen over tot kerstavond?

Hoeveel dagen zijn er nog tot kerstavond?

Er zijn nog 210 dagen tot kerstavond! 🎅🎁🎄

Houd jij ook zo van de magische kerst?

Ben jij zo'n kerstavondfanaat zoals zovelen van ons? Kun je nauwelijks herstellen tot het tijd is om die in het rood geklede oom op zijn buik te aaien en hem nogmaals te bedanken voor de cadeautjes? Dan heb je vrienden gevonden! Hier verlangen we zo naar kerstavond dat we een speciale countdown hebben gemaakt, waar je kunt zien hoeveel dagen er nog zijn tot kerstavond!

Feiten over kerst en kerstavond

Traditioneel is kerstavond de dag waarop de christelijke feestdag "Kerstmis" begint. Kerstmis wordt door miljarden mensen over de hele wereld gevierd en heeft tot doel de geboorte van Jezus op kerstnacht te vieren tot de dertiende dag van Kerstmis. Op dat moment zouden de drie wijzen in Bethlehem zijn aangekomen. Kerstavond valt volgens de kerkelijke opvatting ook alleen in de avond van 24 december, maar volgens de moderne en seculiere opvatting in Nederland wordt kerstavond op 24 december als de hele dag ervaren, zoals het hoort.

Kerstavond en de Scandinavische folklore

DEr zijn ook oude Noordse volksovertuigingen die oorspronkelijk kunnen worden gekoppeld aan kerstavond en kerstnacht, en bevatten vaak shock en magie. Er werd bijvoorbeeld gezegd dat de dieren op kerstavond konden praten en dat op kerstnacht de stelen van de doden terugkeren naar hun huizen - waarvoor ook voedsel werd verstrekt.

Een aanstaande kind dat telt hoeveel dagen er nog te gaan zijn tot kerstavond.


Post a comment