Hoe laat is het in Oostenrijk?

Het is ochtend in Oostenrijk, maandag 15 juli 2024

Hier kun je zien hoe laat het nu in Oostenrijk is. Als u niet zeker weet welke dag het is, wordt ook weergegeven, zowel de datum als de tijd van de dag in Oostenrijk. Dus of het nu ochtend, middag, avond of middernacht is in Oostenrijk. De informatie over zowel tijd als datum wordt elke seconde automatisch bijgewerkt en toont de tijd en datum in Oostenrijk.

Over het land Oostenrijk

Oostenrijk is een klein, bergachtig land in Midden-Europa. Het staat bekend om zijn prachtige landschap en zijn vele culturele bezienswaardigheden. De hoofdstad Wenen is de thuisbasis van enkele van de beroemdste gebouwen ter wereld, waaronder het Oostenrijkse parlementsgebouw en de Weense Staatsopera. Oostenrijk staat ook bekend om zijn rijke geschiedenis en zijn diverse cultuur.

Het is het thuis geweest van vele beroemde mensen, waaronder de componist Mozart, de schrijver Sigmund Freud, en de schilder Gustav Klimt.

Oostenrijk is een ingesloten land in Midden-Europa. Het grenst in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije, in het zuiden aan Slovenië en Italië en in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein. Oostenrijk telt ongeveer 8,5 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 83.879 km². De officiële taal van Oostenrijk is Duits.

Het landschap van Oostenrijk is overwegend bergachtig, waarbij de Alpen het grootste deel van het westelijke en centrale deel van het land in beslag nemen. De hoogste berg van Oostenrijk is de Grossglockner, die een hoogte heeft van 3.798 meter. Het land telt ook enkele grote meren, zoals het Bodenmeer en het Neusiedlmeer.

Oostenrijk heeft een lange geschiedenis en was ooit een machtig keizerrijk. In 1867 werd het een deel van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk, dat duurde tot het einde van de Eerste Wereldoorlog. Na de oorlog werd Oostenrijk bezet door geallieerde troepen en in 1955 werd het een republiek.

De economie van Oostenrijk is gediversifieerd en welvarend. Het land is lid van de Europese Unie en van de eurozone. Toerisme is een belangrijke industrie in Oostenrijk, het land trekt meer dan 30 miljoen bezoekers per jaar.

Kaart van Oostenrijk

Hieronder zie je een kaart van Oostenrijk waarop staat waar ter wereld het land zich bevindt.