Hoe laat is het in Malta?

Het is lunchtijd in Malta, zondag 14 april 2024

Hier kun je zien hoe laat het nu in Malta is. Als u niet zeker weet welke dag het is, wordt ook weergegeven, zowel de datum als de tijd van de dag in Malta. Dus of het nu ochtend, middag, avond of middernacht is in Malta. De informatie over zowel tijd als datum wordt elke seconde automatisch bijgewerkt en toont de tijd en datum in Malta.

Over het land Malta

Malta is een klein eilandstaat in de Middellandse Zee. Het is ongeveer 316 km2 groot en telt iets meer dan 420.000 inwoners. De officiële talen van Malta zijn het Maltees en het Engels, hoewel er ook veel Italiaans wordt gesproken.

Malta heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de neolithische periode. Het is door de eeuwen heen door veel verschillende landen geregeerd, waaronder de Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Noormannen, Spanjaarden en Britten. Malta werd in 1964 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk en werd in 1974 een republiek.

Malta is tegenwoordig lid van de Europese Unie en gebruikt de euro als munt. De economie van het land is gebaseerd op toerisme, financiële diensten, scheepvaart en industrie. Malta is ook een populaire bestemming voor gepensioneerden vanwege het warme klimaat en de lage kosten van levensonderhoud.

Kaart van Malta

Hieronder zie je een kaart van Malta waarop staat waar ter wereld het land zich bevindt.