Hoe laat is het in Kalkoen?

Het is morgen in Kalkoen, zaterdag 25 mei 2024

Hier kun je zien hoe laat het nu in Kalkoen is. Als u niet zeker weet welke dag het is, wordt ook weergegeven, zowel de datum als de tijd van de dag in Kalkoen. Dus of het nu ochtend, middag, avond of middernacht is in Kalkoen. De informatie over zowel tijd als datum wordt elke seconde automatisch bijgewerkt en toont de tijd en datum in Kalkoen.

Over het land Kalkoen

Turkije is een land in het Midden-Oosten en Zuidoost-Europa. Het grenst aan acht landen: Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Iran, Irak, Syrië en de Republiek Cyprus. De hoofdstad van Turkije is Ankara, en de grootste stad is Istanbul. De officiële taal van Turkije is Turks.

Turkije is een seculier land met een gemengde economie. De belangrijkste godsdienst in Turkije is de islam, maar de regering is officieel seculier. Turkije heeft een bevolking van ongeveer 80 miljoen mensen en een BBP van 1,8 biljoen dollar. De munteenheid van Turkije is de Turkse lira.

Turkije heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Het Ottomaanse Rijk was ooit een van de grootste rijken ter wereld, en veel beroemde monumenten en historische plaatsen bevinden zich in Turkije. Enkele van deze bezienswaardigheden zijn Hagia Sophia, Topkapi Paleis, en de Blauwe Moskee. De Turkse keuken is ook erg populair, en gerechten als kebab en baklava zijn over de hele wereld bekend.

Turkije is lid van de NAVO en de belangrijkste economieën van de G20. Het land is sinds 1999 kandidaat voor het lidmaatschap van de Europese Unie, maar is nog niet toegelaten.

Kaart van Kalkoen

Hieronder zie je een kaart van Kalkoen waarop staat waar ter wereld het land zich bevindt.