Hoe laat is het in Frankrijk?

Het is middag in Frankrijk, zondag 28 mei 2023

Hier kun je zien hoe laat het nu in Frankrijk is. Als u niet zeker weet welke dag het is, wordt ook weergegeven, zowel de datum als de tijd van de dag in Frankrijk. Dus of het nu ochtend, middag, avond of middernacht is in Frankrijk. De informatie over zowel tijd als datum wordt elke seconde automatisch bijgewerkt en toont de tijd en datum in Frankrijk.

Over het land Frankrijk

Frankrijk is een land in West-Europa. Het is het grootste land van de Europese Unie, en heeft een bevolking van ongeveer 66 miljoen mensen. De officiële taal van Frankrijk is Frans, en de munteenheid is de euro.

De hoofdstad van Frankrijk is Parijs, dat ook een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld is. Andere grote steden in Frankrijk zijn Marseille, Lyon en Toulouse.

Frankrijk is bekend om zijn mode, wijn, keuken, kunst, geschiedenis en architectuur. Enkele van de beroemdste Franse bezienswaardigheden zijn de Eiffeltoren, het Louvre Museum en de Notre Dame kathedraal.

Frankrijk is een stichtend lid van de Europese Unie en is een van de meest actieve leden in de organisatie. Het is ook lid van de NAVO en onderhoudt nauwe betrekkingen met vele andere landen in Europa en de rest van de wereld. De economie van Frankrijk is de zesde grootste ter wereld en het land heeft een hoge levensstandaard. De belangrijkste industrieën in Frankrijk zijn landbouw, toerisme, auto-industrie en lucht- en ruimtevaart.

Frankrijk is een populaire bestemming voor toeristen uit de hele wereld, en ontvangt elk jaar miljoenen bezoekers. Het land heeft een grote verscheidenheid aan landschappen, van de bergachtige Alpen in het oosten tot de stranden van de Middellandse Zee in het zuiden. Frankrijk heeft ook veel culturele bezienswaardigheden, zoals musea, kunstgalerijen en historische monumenten.

Kaart van Frankrijk

Hieronder zie je een kaart van Frankrijk waarop staat waar ter wereld het land zich bevindt.