Hoe laat is het in Finland?

Het is avond in Finland, zondag 28 mei 2023

Hier kun je zien hoe laat het nu in Finland is. Als u niet zeker weet welke dag het is, wordt ook weergegeven, zowel de datum als de tijd van de dag in Finland. Dus of het nu ochtend, middag, avond of middernacht is in Finland. De informatie over zowel tijd als datum wordt elke seconde automatisch bijgewerkt en toont de tijd en datum in Finland.

Over het land Finland

Finland is een land in Noord-Europa. Het is het achtste grootste land van Europa en heeft een bevolking van ongeveer 5,5 miljoen mensen. De officiële taal van Finland is Fins, dat door ongeveer 90% van de bevolking wordt gesproken. Zweeds, dat door ongeveer 6% van de bevolking wordt gesproken, is ook een officiële taal. Finland is een land van bossen en meren. Ongeveer 70% van het land is bedekt met bossen, en er zijn meer dan 188.000 meren. Finland is ook het thuisland van de Kerstman, die in de stad Rovaniemi in Fins Lapland woont.

Finland is een constitutionele republiek met een parlementair regeringsstelsel. De president is het staatshoofd en de minister-president is de regeringsleider. Finland is lid van de Europese Unie en maakt sinds 1999 deel uit van de eurozone. De Finse economie is sterk afhankelijk van de handel. Het land exporteert producten als auto's, papier en machines. Finland heeft ook een grote houtindustrie. Het toerisme is ook een belangrijke bron van inkomsten voor het land.

Finland heeft een gemengd systeem van gezondheidszorg, met zowel particuliere als openbare aanbieders. De levensverwachting in Finland is ongeveer 82 jaar. Het land heeft een hoge levensstandaard en scoort hoog op veel internationale maatstaven voor levenskwaliteit, zoals de Human Development Index. Finland is ook een zeer veilige plaats om te wonen, met een laag misdaadcijfer.

Finland is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers. De bossen en meren van het land bieden een geweldige omgeving voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, kamperen en kanoën. Finland heeft ook een aantal skigebieden, die populair zijn bij zowel de lokale bevolking als bij toeristen.

Als u meer over Finland te weten wilt komen, zijn er online en in bibliotheken veel bronnen beschikbaar. De beste manier om de Finse cultuur te ervaren is door het land zelf te bezoeken. Finland is een geweldige plek om te wonen, te werken en een gezin groot te brengen. Met zijn hoge levenskwaliteit en lage criminaliteitscijfer is Finland een aantrekkelijke bestemming voor mensen van over de hele wereld.

Kaart van Finland

Hieronder zie je een kaart van Finland waarop staat waar ter wereld het land zich bevindt.