Hoe laat is het in Egypte?

Het is ochtend in Egypte, maandag 15 juli 2024

Hier kun je zien hoe laat het nu in Egypte is. Als u niet zeker weet welke dag het is, wordt ook weergegeven, zowel de datum als de tijd van de dag in Egypte. Dus of het nu ochtend, middag, avond of middernacht is in Egypte. De informatie over zowel tijd als datum wordt elke seconde automatisch bijgewerkt en toont de tijd en datum in Egypte.

Over het land Egypte

Egypte is een land in Noord-Afrika. De officiële taal van Egypte is Arabisch, en de meerderheid van de bevolking is moslim. De cultuur in Egypte is zeer rijk, met veel oude tradities die vandaag de dag nog steeds worden beoefend. De belangrijkste industrieën in Egypte zijn landbouw en toerisme. Landbouw is een zeer belangrijk onderdeel van de economie in Egypte. Het land heeft een van de vruchtbaarste gronden ter wereld en het is ook een van de belangrijkste producenten van katoen. Toerisme is ook een belangrijke industrie in Egypte.

Het land is de thuisbasis van enkele van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld, zoals de piramides en de rivier de Nijl. De Egyptische economie is grotendeels gebaseerd op landbouw en toerisme. Deze twee sectoren maken een groot deel uit van het BBP van het land. Andere belangrijke industrieën in Egypte zijn de verwerkende industrie, de bouw en de mijnbouw.

De Egyptische regering werkt aan diversificatie van de economie en vermindert de afhankelijkheid van landbouw en toerisme. De regering probeert ook meer buitenlandse investeringen aan te trekken en banen te scheppen. Het werkloosheidscijfer in Egypte is hoog, vooral onder jongeren. Om de werkloosheid terug te dringen, investeert de regering in onderwijs- en opleidingsprogramma's.

Kaart van Egypte

Hieronder zie je een kaart van Egypte waarop staat waar ter wereld het land zich bevindt.