Hoe laat is het in Cyprus?

Het is avond in Cyprus, zondag 28 mei 2023

Hier kun je zien hoe laat het nu in Cyprus is. Als u niet zeker weet welke dag het is, wordt ook weergegeven, zowel de datum als de tijd van de dag in Cyprus. Dus of het nu ochtend, middag, avond of middernacht is in Cyprus. De informatie over zowel tijd als datum wordt elke seconde automatisch bijgewerkt en toont de tijd en datum in Cyprus.

Over het land Cyprus

Cyprus is een klein eilandstaat in de Middellandse Zee, gelegen ten zuiden van Turkije en ten westen van Syrië. Cyprus is verdeeld in twee delen: het Grieks-Cypriotische deel en het Turks-Cypriotische deel. De hoofdstad van Cyprus is Nicosia.

De munteenheid van Cyprus is de euro. De officiële talen van Cyprus zijn Grieks en Turks. Cyprus is lid van de Europese Unie en van de Verenigde Naties. Het klimaat van Cyprus is mediterraan, met milde winters en hete, droge zomers. Het aantal inwoners van Cyprus bedraagt ongeveer 1,1 miljoen.

Cyprus is een aantrekkelijke toeristische bestemming vanwege het zonnige klimaat, de zandstranden en de rijke geschiedenis. De economie van Cyprus is gebaseerd op toerisme, landbouw en lichte industrie. Tot de belangrijkste exportproducten van Cyprus behoren citrusvruchten, wijn, farmaceutische producten en kleding.

Cyprus heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de Bronstijd. Cyprus werd bewoond door de Myceense Grieken in het 2e millennium v. Chr. In de 8e eeuw v. Chr. werd Cyprus veroverd door de Assyriërs. Na de val van het Assyrische Rijk werd Cyprus geregeerd door de Perzen. In 333 V. Chr. werd Cyprus veroverd door Alexander de Grote. Na de dood van Alexander werd Cyprus geregeerd door het Ptolemeïsch Koninkrijk Egypte. In 58 v. Chr. werd Cyprus ingelijfd door het Romeinse Rijk en werd het een provincie van Rome.

Kaart van Cyprus

Hieronder zie je een kaart van Cyprus waarop staat waar ter wereld het land zich bevindt.