Hoe laat is het in Cambodja?

Het is ochtend in Cambodja, zaterdag 25 mei 2024

Hier kun je zien hoe laat het nu in Cambodja is. Als u niet zeker weet welke dag het is, wordt ook weergegeven, zowel de datum als de tijd van de dag in Cambodja. Dus of het nu ochtend, middag, avond of middernacht is in Cambodja. De informatie over zowel tijd als datum wordt elke seconde automatisch bijgewerkt en toont de tijd en datum in Cambodja.

Over het land Cambodja

Cambodja is een Zuidoost-Aziatisch land dat grenst aan Thailand en Vietnam. De officiële taal van Cambodja is Khmer, hoewel sommige mensen ook Frans spreken. De hoofdstad van Cambodja is Phnom Penh, en de munteenheid is de riel.

Cambodja is een constitutionele monarchie met een koning als staatshoofd. De eerste minister is het hoofd van de regering en er is een parlement met één kamer. Cambodja heeft een bevolking van meer dan 16 miljoen mensen.

De economie van Cambodja is gebaseerd op landbouw, toerisme en industrie. De belangrijkste exportproducten van het land zijn kleding, rijst en rubber. Toerisme is een belangrijke industrie in Cambodja, met als belangrijkste attracties de tempels van Angkor Wat en de stranden van Sihanoukville.

Kaart van Cambodja

Hieronder zie je een kaart van Cambodja waarop staat waar ter wereld het land zich bevindt.