Hoe laat is het in België?

Het is lunchtijd in België, zondag 14 april 2024

Hier kun je zien hoe laat het nu in België is. Als u niet zeker weet welke dag het is, wordt ook weergegeven, zowel de datum als de tijd van de dag in België. Dus of het nu ochtend, middag, avond of middernacht is in België. De informatie over zowel tijd als datum wordt elke seconde automatisch bijgewerkt en toont de tijd en datum in België.

Over het land België

België is een klein, welvarend land in West-Europa. In de hoofdstad Brussel zijn het hoofdkwartier van de Europese Unie en vele andere internationale organisaties gevestigd. De Franstalige en Nederlandstalige regio's van België hebben aparte regeringen, economieën en onderwijssystemen. Vlaanderen, beroemd om zijn middeleeuwse steden, is het Nederlandstalige noordelijke deel van België. De regio is de thuisbasis van een bloeiende kunstscène en staat bekend om zijn aantrekkelijke grachtensteden. Brugge, de best bewaarde middeleeuwse stad van Europa, is een populaire toeristische bestemming.

Wallonië, het zuidelijke, Franstalige deel van België, herbergt het industriële hart van het land. De stad Luik is een belangrijk centrum van de staal- en steenkoolindustrie. De Ardennen in het zuidoosten is een bebost plateau dat veel toeristische attracties heeft. In de streek ligt het Formule 1-racecircuit van Spa en de plaats van de Slag bij Waterloo.

België heeft een lange traditie van tolerantie. Het was het eerste land ter wereld dat het homohuwelijk legaliseerde, en het heeft een actief maatschappelijk middenveld dat multiculturalisme en sociale integratie bevordert. Ondanks deze sterke punten heeft België de afgelopen jaren te kampen gehad met hoge werkloosheid, armoede en criminaliteitscijfers. In 2016 kwamen bij terroristische aanslagen in Brussel 32 mensen om het leven en raakten nog veel meer mensen gewond. Het land staat voor de uitdaging om deze problemen aan te pakken en tegelijkertijd zijn reputatie als een gastvrije plaats voor iedereen te behouden.

Kaart van België

Hieronder zie je een kaart van België waarop staat waar ter wereld het land zich bevindt.