Hoe laat is het in Barbados?

Het is midden in de nacht in Barbados, zaterdag 25 mei 2024

Hier kun je zien hoe laat het nu in Barbados is. Als u niet zeker weet welke dag het is, wordt ook weergegeven, zowel de datum als de tijd van de dag in Barbados. Dus of het nu ochtend, middag, avond of middernacht is in Barbados. De informatie over zowel tijd als datum wordt elke seconde automatisch bijgewerkt en toont de tijd en datum in Barbados.

Over het land Barbados

Barbados is een land in het oostelijk deel van de Caribische Zee. Het is het meest oostelijke eiland van de Kleine Antillen en ligt ongeveer 166 km ten oostzuidoosten van Saint Lucia. Barbados is 34 km lang en 23 km breed, met een oppervlakte van 431 km². Het eiland telt 286.000 inwoners. De hoofdstad en grootste stad is Bridgetown.

De officiële taal van Barbados is Engels, maar het Bajaanse dialect wordt er vaak gesproken. De munteenheid van het eiland is de Barbadiaanse dollar. Barbados heeft een tropisch klimaat, met gemiddelde temperaturen die variëren van 24°C in de winter tot 31°C in de zomer. Het eiland kent een nat seizoen van juni tot november, en een droog seizoen van december tot mei. De economie van Barbados is voornamelijk gebaseerd op toerisme en landbouw. Het eiland is ook een belangrijk offshore financieel centrum.

Kaart van Barbados

Hieronder zie je een kaart van Barbados waarop staat waar ter wereld het land zich bevindt.