Hoe laat is het in Afghanistan?

Het is ochtend in Afghanistan, zaterdag 25 mei 2024

Hier kun je zien hoe laat het nu in Afghanistan is. Als u niet zeker weet welke dag het is, wordt ook weergegeven, zowel de datum als de tijd van de dag in Afghanistan. Dus of het nu ochtend, middag, avond of middernacht is in Afghanistan. De informatie over zowel tijd als datum wordt elke seconde automatisch bijgewerkt en toont de tijd en datum in Afghanistan.

Over het land Afghanistan

Afghanistan is een ingesloten land in het hart van Azië. Het wordt begrensd door Iran in het westen, Turkmenistan in het noorden, Oezbekistan in het noordoosten en Pakistan in het zuiden en oosten. De hoofdstad is Kabul.

Afghanistan heeft een bevolking van ongeveer 32 miljoen mensen. De officiële talen zijn Pashto en Dari. De islam is de godsdienst van de meerderheid van de bevolking.

De economie van Afghanistan is gebaseerd op landbouw, mijnbouw en toerisme. De belangrijkste exportproducten zijn fruit en groenten, textiel, tapijten en mineralen.

Het land is rijk aan natuurlijke hulpbronnen, waaronder koper, ijzererts, lapis lazuli en steenkool. De ontwikkeling van het land wordt echter gehinderd door conflicten en onveiligheid.

Kaart van Afghanistan

Hieronder zie je een kaart van Afghanistan waarop staat waar ter wereld het land zich bevindt.