Hoeveel kost een kilo goud in april 2024

1 kg goud kost 70 761 EUR.
Wisselkoers datum: 2024-04-14

Bereken de waarde van goud in euro's

Hieronder kunt u het aantal gram goud invullen om te zien hoeveel het waard is in euro's, of gewoon het aantal euro's invullen om te zien hoeveel goud overeenkomt met wat u heeft ingevuld. Conversie gebeurt automatisch wanneer u een van de velden invoert, en we gebruiken altijd de huidige goud wisselkoers om tussen euro's naar goud om te zetten.

gram goud
EUR

Over de grondstof en het element goud

Goud kent, zoals de meeste mensen, een item, een zeer waardevol item. Goud heeft atoomnummer 79 in het periodiek systeem en de scheikundige naam Au. Goud valt in dezelfde groep als de andere edelmetalen koper en zilver. Het metaal goud zelf wordt al duizenden jaren gebruikt, mede door zijn vermogen om niet op dezelfde manier te worden aangetast door het milieu als bijvoorbeeld ijzer (dat roest) - maar ook als betaalmiddel of om waarde op te slaan gedurende een lange periode op een veilige en consistente manier.

De historisch hoogste en laagste goudprijs

De historisch hoogste goudprijs vond plaats in 2024-04-12 en de waarde van één oz goud was toen 2374 USD, de historisch laagste goudprijs vond plaats in 1970-01-16 en de waarde van één oz goud was toen 34,77 USD (rekening houdend met de huidige US dollar / euro wisselkoers). Een troy ounce (oz) is 31,1 gram.