Wisselkoers Bitcoin (BTC)

Hier vindt u de huidige wisselkoers voor de cryptocurrency Bitcoin (BTC), die meerdere keren per uur wordt bijgewerkt. Hieronder vindt u ook een eenvoudige omrekening tussen het aantal Bitcoin naar euro (EUR) en Amerikaanse dollars (USD). De prijs om nu 1 Bitcoin te kopen is 27 236 USD. De huidige tijd voor de Bitcoin wisselkoers är 2023-05-28 17:15:03.

Valuta-omzetter Bitcoin naar dollars en euro's

Door onze slimme omzetter te gebruiken tussen Bitcoin, Amerikaanse dollars en euro's, kunt u eenvoudig de waarde van een bepaald aantal Bitcoin (BTC) berekenen. U kunt in elk van de velden wijzigen om direct de waarde te berekenen van wat u hebt ingevoerd in een van de andere valuta's.

Bitcoin
Wisselkoers gelezen voor ca. 6 minuten geleden.
EUR
USD

Ontwikkeling van de Bitcoin wisselkoers in de afgelopen maand

Hieronder presenteren we een grafiek van hoe de wisselkoers voor Bitcoin (BTC) eruit heeft gezien en hoe deze zich de afgelopen 30 dagen heeft ontwikkeld.

Alles en een beetje meer over Bitcoin

Bitcoin is een digitale valuta die de wereld stormenderhand heeft veroverd, maar wat is het eigenlijk? Waarom geloven mensen in deze nieuwe vorm van geld? En hoe werkt het? Laten we de ins en outs van deze baanbrekende technologie onderzoeken om te zien of we kunnen begrijpen wat er met bitcoin gebeurt.

Het eerste dat u moet weten over bitcoin is dat er geen fysieke bitcoins zijn. Alle bitcoins bestaan ​​alleen als registraties van transacties tussen verschillende mensen in een peer-to-peer netwerk. De geschiedenis van alle transacties die ooit zijn gemaakt door iemand die bitcoin heeft gebruikt sinds het begin, wordt de blockchain genoemd, die leeft op elke computer met bitcoin-software waar ook ter wereld. Dit open grootboek laat zien wie welke munten op een bepaald moment bezit voor eenvoudige verificatie zonder dat er een gecentraliseerde autoriteit nodig is.

Bitcoin is belangrijk omdat het mensen in staat stelt transacties te voltooien zonder dat er een derde partij nodig is. Als u bijvoorbeeld geld naar uw vriend in een ander land wilt sturen, moet u traditioneel naar een bank of andere financiële instelling gaan die een vergoeding vraagt ​​voor hun diensten. Met bitcoin kun je eenvoudig het corresponderende aantal bitcoins naar je vriend sturen zonder extra kosten. Dit maakt het een ideale valuta voor internationale transacties en helpt ook om kapitaalcontroles en ander restrictief overheidsbeleid te omzeilen.

Veel mensen geloven in bitcoin omdat het een nieuwe manier van denken over geld vertegenwoordigt. Het wordt niet gereguleerd door overheden of grote banken, maar eerder door de code die het creëert en de gemeenschap die het gebruikt. Dit maakt het beter bestand tegen censuur en controle.

Hoe wordt bitcoin gemaakt?

Bitcoin wordt gemaakt door miners, mensen die hun computers gebruiken om wiskundige berekeningen te doen voor het bitcoin-netwerk. In ruil voor hun diensten worden miners beloond met nieuw gecreëerde bitcoins en transactiekosten. Transacties worden geverifieerd door een netwerk van knooppunten en geregistreerd in de blockchain.

Hoe wordt bitcoin gebruikt?

Bitcoin kan worden gebruikt om goederen en diensten online te kopen, of ze kunnen worden omgezet in traditionele valuta zoals Amerikaanse dollars of euro's. Naarmate meer bedrijven bitcoin accepteren, zal het nut ervan als reguliere valuta blijven toenemen.

Is bitcoin een goede investering?

Dus is bitcoin een goede investering? Het is aan jou om te beslissen. Sommige mensen denken dat dit komt doordat de waarde van bitcoin in de loop der jaren gestaag is gestegen. Net als bij alle andere beleggingen is er echter altijd een risico, dus investeer niet meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen.

Uiteindelijk is bitcoin een spannende nieuwe technologie die zich nog in een vroeg stadium bevindt. Er is een groot potentieel voor groei en innovatie in de wereld van bitcoin, dus het is zeker de moeite waard om in de gaten te houden.